8 Ağustos 2017 Salı

BLOGGER DERSLERİ

Bloggerı, bir yada daha fazla blog siteyi yayınlama imkanı veren bir hizmet, bir platform olarak tanımlayabiliriz. Blogger’da kendi blog sitenizi yayınlayabildiğiniz gibi farklı amaçlara yönelik bir web site de açabilirsiniz. Bu derslerimizde Blogger (Blogspot) ile ilgili bilmeniz gereken her türlü eğitimi vermeyi hedeflemekteyim. Eğer Blogger platformunda bir siteye sahipseniz yada yeni başlayan biriyseniz bu derslerimizin sizlere çok katacağını söyleyebilirim.

Blogger ile ilgili pek çok şeyi göreceğimiz derslerimizi 3 temel başlıkta ele alacağım.

1.Temel Blogger desleri: Bloga özel alan adı atama, blogta sayfalar oluşturma, yayın (post) hazırlama ve temel blogger ayarları gibi bilgileri bu başlıkta inceleyeceğiz.

2.Blogger tema/template yapımı: Blogger’ın sunduğu bazı temaları kullanmak istemeyebilirsiniz. Blogger için yapılmış hazır temaları kullanabileceğimiz gibi kendimiz de özel bir tema oluşturabiliriz. Çok güzel tasarlanmış ücretli hazır temaları kullanabileceğimiz gibi ücretsiz pek çok tema da internetten indirip kullanabilirsiniz. Ancak çoğu birbirine benzeyen bu hazır temalar, blogumuza profesyonel bir görüntü katmayacak, ziyaretçiler ilk bakışta temanızın sıradanlığını anlayacaktır. Bu kısımda blogunuza özel hazır temanın nasıl yapılacağını ele alacağız.

3.Blogger’da widget geliştirme: Gerek Blogger’ın kendi sunduğu temalar, gerekse bizlerin yaptığı temalarda, blogumuza istediğimiz tasarımı vermemize olanak sağlayan widgetleri  oluşturma ve geliştirmeyi öğreneceksiniz.

Bu şekilde bir yol izlememizin sebebi, Blogger/Blogspot ile ilgili eğitimleri başlangıç seviyesinden tutup ileri seviye kadar adım adım açıklamak, rastgele bir yol  takip etmek yerine belli bir sırayı izlemek. Bu açıklamalardan sonra artık başlayabiliriz.




1.Temel Blogger dersleri

[ders 1]-Blogger/Blogspot ‘a giriş
[ders 2]-Bloggger’da yeni bir blog açma
[ders 3]-Blogda yayın oluşturma ve düzenleme
[ders 4]-Blogger’da sayfa oluşturma
[ders 5]-Bloga widget ekleme


2.Blogger tema/template yapımı(YAKINDA)

[ders 1]-Blogger tema/template yapım
[ders 2]-Blogger tema/template yapım
[ders 3]-Blogger tema/template yapım
[ders 4]-Blogger tema/template yapım
[ders 5]-Blogger tema/template yapım


3.Blogger’da widget geliştirme(YAKINDA)

[ders 1]-Blogger’da widget geliştirme
[ders 2]-Blogger’da widget geliştirme
[ders 3]-Blogger’da widget geliştirme
[ders 4]-Blogger’da widget geliştirme
[ders 5]-Blogger’da widget geliştirme
[ders 6]-Blogger’da widget geliştirme