21 Ağustos 2017 Pazartesi

GİF NASIL YAPILIR? EN İYİ GİF YAPMA SİTELERİ


Birçok websitsinde ve sosyal medyada karşımıza çıkan giflerin nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Burada kafanızda hayal ettiğiniz bir gifi yapmanızı sağlayan online-offline, masaüstü ve mobil uygulamalardan öne çıkan bazılarını özellikleri ile birlikte aktarmaya çalışacağım.


Web sitelerinde sonsuz bir döngü ile bir kaç resmin arda arda gelmesi şeklinde karşımıza çıkan gifleri, online sitelerden yapabileceğiniz gibi bilgisayarınıza indirebileceğiniz programlar yardımıyla da yapabilirsiniz. Youtube gibi video sitelerinden videolardan belli bir kesit alıp gif yapabilir, ya da bir kaç resim ile duygularınızı yansıtan bir gif de yapabilirsiniz. Gif ile dilerseniz video anlatımı gerektirmeyen kısa anlatımlı eğitimsel bir metaryal hazırlayabilir, dilerseniz etkili, kısa bir reklam düzenleyebilirsiniz. Gifi masaüstü bilgisayarlardan yapmaya olanak tanıyan uygulamarın olduğu gibi, Android ya da İOS kurulu mobil cihazlarda yapmaya olanak tanıyan uygulamalar da bulunmaktadır.


Son derce açık ve güçlü özellikler sunan GİFs.com ile başlayalım.İnanılmaz kolay ve hızlı olan bu uygulama ile bir videonun URL’sini girerek bu videodan istediğiniz bir bölümünü GİF’e dönüştürebilirsiniz. Youtube, Vine, İntagram ve kendi videolarınızı GİF’e dönüştürme imkanı veren bu siteyi kullanarak istediğiniz bir gif oluşturabilirsiniz.


Basit editör arayüzüyle kaynak metaryalinizin url’sini girebilir, ya da bilgisayarınızda bulunan bir videoyu editöre yükleyebilir ve gifinizi yapabilirsiniz. Ayrıca yazılar, etiketler ve effektler de ekleyebilirsiniz. Gifinizi hazırladıysanız artık tüm dünyayla paylaşmaya hazırsınız. İki seçeneğiniz var: Çalışmanızın bir url’sini alıp sitenize ekleyebilirsiniz veya gifi bilgisayarınıza indirip sitenize ekleyebilirsiniz.





Eğer gif yapmakla uğraşmak istemez veya hazır gifleri incelemek isterseniz giphy.com tam da bunun için var. Gifhy.com için giflerin arama motoru diyebiliriz. Kullanımı kolay ve gif oluşturmak için pek çok özellik sunuyor. Youtube, Vimeo ve Vine’dan videoları isterseniz gif, isterseniz mp4 formatında da kaydedebilirsiniz. Buradan paylaşımları yapabilir ya da bilgisayarınıza indirebilirsiniz.










Eğer kendi web kameranızla kendiniz orjinal bir gif yapmak isterseniz and then i was like bu konuda tercih edebileceğiniz bir uygulama.










Bilgisayarınızda indirerek ekranın herhangi bir bölümünü kaydedebilir ve gife dönüştürebilirsiniz. Yanlızda Windows bilgisayarlarda indirilebilir. Eğitim materyali hazırlamak için elverşli olan bu programla gifleri hazırlamak kolay ve basittir. Recorder seçeneği ile ekran kaydını alabileceğiniz gibi webcam ile de kayıt alabilirsiniz.







Çok basit bir kullanımı olan bir recordIT programını windows ve Mac bilgisayarlarında kullanabilirsiniz. Basit menüleriyle ekranın kaydetmek istediğiniz bölümünü seçiyorsunuz ve aldığınız kaydı gife dönüştürebiliyorsunuz.Sadece gif için değil diğer kullanımlar için de ekran kaydını alabilirsiniz. Eğer bir uygulamanız varsa recordIT ‘in URL API’sini internet sitesinden temin ederek uygulamanıza entegre etme şansınız da bulunmaktadır.






Telefonunuzdaki video yada resimleri birkaç dokunuşla bir gife dönüştüren bir uygulama olan gif toaster, hızlı ve kolay gif oluşturmanızı sağlayacaktır.








Telefonunuzun kamerasıyla kendi video ve fotoğraflarınızı gife dönüştürmek için tercih edebileceğiniz bir uygulama. Giphy’nin telefon uygulaması olan bu uygulama şu an için androidi desteklemiyor.







İOS ve Android desteği bulunan gifBoom hızlı bir şekilde telefonunuzdaki resim ve videolardan gif oluşturmanıza olanak sağlıyor.






İOS ve Android desteği bulunan bir diğer uygulama gif me, sade arayüzü ile tercih edilebilecek bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. Telefonunuzun işletim sistemini destekleyen mobil uygulamaları indirerek sosyal medya hesaplarınızda, web sitenizde ya da arkadaşlarınıza gif paylaşabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder