10 Ağustos 2017 Perşembe

BLOGGER'DA BLOG AÇMAK VE BLOG AÇMANIN AVANTAJLARI

Blogger/Blogspot’ta bir blog yada bir web sitesi açmanın avantajları nelerdir? Blogunuz için barındırma hizmeti ücreti vermemek, tek bir web tasarımını bağlı kamadan binlerce temadan dilediğini seçmek, sitenize 100’e kadar yönetici eklemek, bloga reklam alarak para kazanmak...Blogger’da blog açmanın avantajlarını en kısa ve en genel olarak bu şekilde sıralamak mümkün.

Başlamak için ihtiyacınız olan şey bir bilgisayar, internet bağlantısı ve bir Google hesabı. Eğer zaten bunlara sahipseniz ve yukarıdaki avantajlardan yararlanmak istiyorsanız buradan Blogger’a giriş yaparak başlayabilirsiniz. Eğer önceden bir blog oluşturmamışsanız karşınıza çıkacak ekranda çok basit bir şekilde blog oluşturabileceksiniz.  “Yeni blog oluştur” a tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır.





Başlık kısmına blogunuz için bir tanımlayıcı ifade-isteğe bağlı olarak- koyabilirsiniz.

Adres kısmına ise blogunuzun adını -ki buna alan ad denir- belirliyorsunuz. Örnek olarak blogunuza “webveblog” adını verdiğinizde blogunuz “webveblog.blogspot.com.tr” alt alan adıyla oluşturulmuş olur.

Tema kısmında Blogger’ın sağladığı temalardan birini seçtikten sonra “blog oluştur” butonuna tıklamakla blogunuzu oluşturmuş olursunuz.

Blogger’da blog oluşturmak bu kadar basit. Zor alan kısmı ise ilgi çekici bir tema bulmak ve uygulamak. Blogger harici temaların bloga uygulamanıza izin veren bir platform. İnternette ilginizi çeken bir tema bulup kendinize göre özelleştirdikten sonra blogunuzda kullanabilirsiniz. Şayet kodlama biliyorsanız ve hazır temaların birbirine benzerliği sizi tatmin etmiyorsa kendiniz de bir tema oluşturabilirsiniz. Bu konuda sitemizden yararlanabilirsiniz.