11 Ağustos 2017 Cuma

BLOG YAZILARI İÇİN EN İYİ EDİTÖRLER


Bir Wordpress blogu yada Blogger bloguna sahipseniz ve bu ortamların sunduğu yayın editörleri sizleri çok da tatmin etmiyorsa bu konudan muzdarip olan yanlız siz değilsiniz. Blogunuzun göze hoş görünmesini ve ilgi çekmesini istiyorsunuz ancak yazdığınız yazılar, koyduğunuz resimler ve videolar istediğiniz yerde durmuyor, çok büyük çabalarla yazdığınız bir yazı da olsa bu durum sizin canınızı sıkmaya yetiyor.

Bloglarda yazıları editlemeye yönelik yazılan bazı programlar olsa da bazılarının hata verdiğini, bazılarının ise editleme olanaklarının az ve yazıları tasarlamada yetersiz olduğunu görüyoruz. Denediğim ve sonuçlarından memnun olduğum ve hoşlanmadığım programları aşağıda veriyorum. Daha iyi bir yazı tasarımı için bu programlara bakabilirsiniz. Belki bazılarını kullanıyorsunuz. Önce en çok beğendiklerimden başlayayım:


  • Google Dökümanlar: Blogger blogunuz varsa, blogger kendi yayın editörünün ne kadar kısıtlı bir tasarıma izin verdiğini bilirsiniz. Tabi kod bilgisi olmayanlar için bu durum geçerli. Kod bilginiz varsa HTML editöründen yayınlarınıza tasarım verebilirsiniz. Herkes kod bilmek durumunda değil, o halde kod bilgisi olmayanlar ne yapabilir. Google dökümanlar burada devreye giriyor. Google dökümanlarda hazırladığınız, içinde tablo, resim, şekil bulunan yazılarınızı buradan kopyalayıp blogger yayın sayfasına yapıştırabilir ve daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.





  • MS office Word: Hem Wordpress hem de Blogger blogunuzda kullanabileceğiniz ve Google dokümanlardan daha fazla tasarıma imkanı verir. Word programında blog temasını seçtikten sonra yazırladığınız yazıyı blogunuza gönderebilirsiniz. Tabi blogunuzu MS Word’a tanımlama işlemini yaptıktan sonra.


  • Evernote: Blog yazılarını hazırlamada yaygın bir şekilde kullanılır. Ancak Basit kullanıcıdan Premium kullanıcıya hesabınızı yükseltmeniz gerekir. Aksi halde kısıtlı bir editörle bloga yazılarını hazırlayamazsınız.



  • Blogo: Wordpress için hazırlanmış ve MAC’te kullanılabilen bir program. Gelişmiş özellikler sunar.

  • Open Live Writer:Kullanmanızı ve indirmenizi önermem. Ben indirip kullanmayı denedim. Ancak sık sık hata veriyor. Her hangi bir öğeyi mesela bir tablonun yerini değiştiremiyorsunuz.